Det fugtige danske vejr er skyld i, at tag og fliser kan blive angrebet af alger og mos, der efterlader grimme overflader på dine fliser eller tag. Alger alene er ikke farlige, om end ikke særlig kønne, men det hjælper mos til at gro og sætte sig fast på dit tag. Mosset holder på vandet, og det kan give dit tag svamp, og på sigt kan det ødelægge dit tag.

Hvordan fjernes alger?

Alger fjernes ved hjælp af algerens. Du kan selv rense dit tag og fliser ved hjælp af algerens, der kan købes i et hvert byggemarked. Alternativt kan du få en professionel til at komme og fjerne det. Det er klart det nemmeste at få en professionel til det. Ikke alene har de erfaringen, men de har også de rette remedier til at fjerne algerne. Husk at vælge en fagmand, der har en grøn profil og bruger miljøvenlig algerens, så der ikke løber kemikalier ud i din have.

Fjerne alger selv

Det er muligt selv at fjerne alger ved hjælp af algerens. Det gøres ved, at du eks. på fliser sprayer algerens på og lader det sidde i ca. 10-20 min. Derefter skyller du fliserne over med vand, og ved hjælp af en stiv kost vasker du fliserne rene for alger. Dette skal evt. gentages et par gange.

Hvis du også vil fjerne alger på taget, starter du med at fjerne mos ved hjælp af en stiv kost. Derefter sprayer du algerens og skyller efter med vand. Vær især opmærksom på, at der ikke sidder mos tilbage, og at der ikke er nogle tagsten, der er blevet løse i processen.

Du kan i princippet fjerne alger fra taget året rundt. Det anbefales ikke at bruge en trykluftsrenser på taget, da det kan tage skade af det høje tryk.